Sjeverna Amerika

Sjeverna Amerika je treći kontinent po veličini. Najveća država u Sjevernaj Americi je Kanada, od 9,976.140 km2 površine, Kanada je ujedno i druga država po veličini u svijetu, a najmanja joj je država Grenada. Ona pripada Karipskim otocima, a površina joj iznosi 340 km2.

Sjeverna Amerika obuhvaća sjeverni dio zemljane mase poznate po nazivima Novi Svijet, Zapadna Hemisfera ili Amerike. Jedina kopnena točka dodira između Sjeverne i Južne Amerike i mjesto gdje prestaje Sjeverna, a počinje Južna Amerika je Panamska prevlaka kroz koju je prokopan Panamski kanal (prema nekim izvorima mjesto gdje završava Sjeverna Amerika i počinje Južna je prevlaka Tehuantepec u Meksiku).

KANADA

Kao turistička agencija smijemo posredovati kod vađenja turističkih viza te, za Kanadu nositelji Hrvatskih putovnica ne trebaju imati vizu, te vam možemo samo utoliko pomoći da vam kažemo da u Kanadu kao turist možete putovati bez vize samo s putovnicom.

Što se zaposlenja i radne vize tiče, tu zaista mi kao turistička agencija  ne možemo ništa, ali najbolje bi bilo kada dobijete posao u Kanadi da pokušate s vašim novim poslodavcem u Kanadi razgovarati da vam osigura vizu za Kanadu.

Od 15.Ožujka 2016 za državljane svih zemalja za koje nisu potrebne vize za posjet Kanadi obavezna je ETA (Eletronic Travel Authorization) bez koje putovanje u Kanadu više nije moguće. Vizni centar može za vas izraditi i ispuniti obrazac ETA uz naknadu od 250 kuna. 

Za više informacija pošaljite upit na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

SAD - SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Vize.hr na žalost ne može posredovati kod ishođenja vize za USA zbog imigracijskog pravila i uvjeta veleposlanstva, te putnici sami moraju ispuniti i zatražiti vizu preko web stranice konzulata, dogovoriti intervju i osobno predati i prikupiti svu potrebnu dokumentaciju te vjerodostojno dokazati da će se vratiti nazad u RH.

VIZE.HR ne smiju posredovati niti pomagati kod izrade viza za USA.

 

 

 

NAPOMENA:
Ako država u koju putujete nije na listi, pošaljite nam upit na info@vize.hr te ćemo Vam se u kratko vrijeme povratno javiti.